AKCIJA HYPOXI

Vabljeni da brezplačno preizkusite enega najboljših načinov za izgubljanje odvečnih kilogramov

Rezervacija brezplačnega testnega termina: 051 633 446

Akcija velja do 30.10.2019

Team Vita line

Najnovejši SOLARI

Podaljšajte poletje in obiščite naš vrhunski solarij.

 

Vabljeni!

Team Vita line


NOVO POSTAVITEV DRUŽINE

Naše terapije za osebno rast vam bodo spremenile pogled na življenje.

Kako potekajo terapije si preberite na naši internetni strani.

Info in rezervacija termnina: 051 633 446

Vabljeni

SOLARIJ

POT DO LEPE POLTI

Solarij

SOLARIJ UWE Cayane S

UWE Cayane S - sonce, klima in prijeten vonj, vse v enem: solarij Uwe Cayane ima 48 žarnic za telo (z močjo 180W) in 3 žarnice za obraz (moč 1000W) ter 2 ramenski žarnici (moč 250W) skupne moč kar 14,9 kW . Gre za najnovejši model v ponudbi solarijev UWE (vodilni evropski proizvajalec solarijev), ki se ponaša s svojevrstno posebnostjo: poleg klime ima namreč tudi osvežilec z aromo, osvežilne kaplice ter dolby glasbeni sistem. Sončenje v tem solariju je pravo razvajanje čutov: funkcija Aqua fresh in aroma sončenju v solariju daje povsem novo dimenzijo. Skrbi namreč za osveževanje telesa tako, da v predelu glave in telesa v rednih intervalih sprošča atome dišav, kar daje občutek nežne rose in izniči neprijeten vonj, ki lahko nastane po sončenju. Priporočljivi čas sončeja je od 6-10 min, max. čas sončenja 14 min.

Nasveti za varnejšo pot do lepe polti:

 1. Čas sončenja naj bo ob prvem obisku najkrajši (primeren vašemu tipu kože ) razmak v dnevih med sončenji naj bo vsaj 48 ur, s nadaljnimi sončenji se lahko čas sončenja podaljšuje, saj je koža po vsakem sončenju bolj pigmentirana in s tem bolje zaščitena. Pri prvih sončenjih je rjava polt počasneje vidna, kasneje pa hitreje, to je zato, ker je v začetku manj melanina na površju saj se le ta proizvaja kasneje, ko je že na površju pa hitreje potemni in s tem tudi izgled kože.
 2. Pred sončenjem je potrebno odstraniti vso kozmetiko, saj le ta lahko vsebuje tudi sestavine, ki imajo fotosenzibilni učinek na kožo, oziroma povzroči močan in spremenjen odziv kože (parfumi, kolonska voda, ipd)
 3. Posvetujte se glede zaščite kože v solariju, kajti obstaja kozmetika za sončenje v solariju, ki je testirana za uporabo pod UV žarki. Kreme se nanesejo pred sončenjem in s tem preprečijo prehudo izsušitev kože ter jo ohranjajo elastično, kar pripomore k dlje obstojni temni polti.
 4. Z zaščitnim faktorjem je potrebno zaščititi brezpigmentne (opekline) oz. pigmentne (preveč potemnijo) lise, tetovaže, saj nekatere barvila lahko izzovejo alergijske reakcije na koži, brazgotine, ipd.
 5. Priporočljivo je počistiti oziroma dezinficirati solarij pred uporabo, tudi če naj bi že bil počiščen.
 6. Med sončenjem uporabljati zaščitna očala in oči imeti zaprte, močna svetloba lahko poškoduje roženico in privede do motnosti očesne leče.
 7. Po sončenju oziroma kasneje po tuširanju ( ni priporočljivo vsaj 2 uri po sončenju, saj UV svetloba kožo izsuši, nadaljno umivanje pa bi jo še bolj) namažemo kožo z vlažilno kozmetiko, da se čim dlje ohrani temen ten kože, saj se koža počasneje obnavlja in ni potrebno prepogosto sončenje.
 8. Sončenje se ne priporoča:
  • Osebam ki imajo prvi tip kože, ki težko porjavi, ti imajo rdečkaste lase,svetlo polt, modre oči, veliko sončnih peg ipd.
  • Osebam mlajšim od 16 let, le ti imajo bolj občutljivo kožo
  • Osebam ki imajo katero od vezivno-tkivnih bolezni
  • Med močnim menstrualnim tokom
  • Pri nezaceljenih ranah
 9. Previdni morajo biti:
  • Osebe, ki so bile v kratkem RTG obsevani
  • Tisti, ki so preboleli meningitis
  • Osebe ki so večkrat imele sončne opekline
  • Osebe, ki imajo v anamnezi ali družini kožnega raka
  • Nekatere kožne bolezni z rdečico obraza sončenje še poslabša

TIP KOŽE

Ljudje z belo poltjo se razvrščajo v štiri skupine: 1-4. Tip kože 1 nima pigmenta in ne more porjaveti oziroma ko je izpostavljena soncu porjavi zelo malo. Ljudje s tem tipom kože lahko hitro dobijo sončne opekline in naj ne bi uporabljali kakršnih koli naprav za sončenje, brez posvetovanja z zdravnikom. Tip 4 je koža temnejše barve, ki v svoji strukturi vsebuje več pigmenta, katerega lahko še dodatno razvijemo s sončenjem, brez nevarnosti opeklin. Tipa 2 in 3 predstavljata vmesni stopnji.

Pomembno je, da se zavedate občutljivosti vaše kože in tipa kože pred uporabo naprave za sončenje. Vaše izkušnje s naravnim soncem so pomemben podatek. Spodnja vprašanja vam bodo pomagala približno oceniti tip vaše kože.

KAKO OBČUTLJIVA JE VAŠA KOŽA?

Prosim izberite svoj odgovor.

Kakšne barve so vaše oči? (1 od 6)Naprej

Kakšna je vaša naravna barva las? (2 od 6)

Naprej

Kakšne barve je vaša nezagorela polt? (3 od 6)Naprej

Imate veliko peg? (4 od 6)Naprej

Kako reagira vaša koža, ko je na začetku poletja nekaj ur na soncu? (5 od 6)

Naprej

Kakšni ste po tedenskih počitnicah z veliko sonca? (6 od 6)Rezultati